Titkos megfigyelések Vitézy Dávid pizzarendelési szokásairól

InfoRádió / MTI
2010. november 26. 22:15
Megfigyelték az előző ciklusban Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. nemrégiben kinevezett vezérigazgatóját - hangzott el pénteken a Hírt TV Célpont című műsorában.

Az elhangzottak szerint Vitézy Dávidot akkor kezdték megfigyelni, amikor vizsgálatot kezdeményezett a BKV-nál a tanácsadói szerződések és a végkielégítések ügyében.

Vitézy Dávid ekkor a Városi és Elővárosi Egyesület (VEKE) szóvivőjeként és a BKV felügyelő bizottságának Fidesz által delegált tagjaként tevékenykedett.

A műsor szerint a jelenlegi BKK vezérigazgatót 2007-től figyelték; feltérképezték napi kapcsolatait, kiderítették, hogy mely médiumok újságíróival beszél, leellenőrizték ismerőseit.

"Egyes szerződések kikérésével, még akár csak kérdések feltételével is komoly üzleti érdekeket kezdtem sérteni. Az nyilvánvalóvá vált, hogy azok akik a várost irányítják, elsősorban Hagyó Miklós, akkori főpolgármester-helyettes és környezete, nem válogat az eszközök között" - mondta Vitézy Dávid.

A Hír TV birtokába került anyagból kiderül: Vitézy megfigyelői azzal is tisztában voltak, hogy mikor száll metróra, mikor vásárol autópálya matricát, mikor rendel pizzát, lakásról és rokonai lakhelyéről még fotót is készítettek.