Felmászott egy férfi a BÁH épületének tetejére

InfoRádió / MTI
2010. november 22. 13:29
Felmászott egy férfi a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti épületkomplexuma egyik belső épületének tetejére - tudta meg az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől. A férfit a Terrorelhárítási Központ (TEK) helyszínre érkező túsztárgyalója beszélte rá, hogy jöjjön le a tűzlétrán - olvasható a TEK által kiadott tájékoztatásban.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) kora délután az MTI-vel azt közölte: munkatársaik segítségével, épségben sikerült lehozni a külföldi férfit a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal épületének tetejéről.

A férfi - aki különböző engedélyekkel kapcsolatos követeléseket fogalmazott meg - felvágta az ereit, és senkit nem engedett magához közel. A TEK helyszínre érkező túsztárgyalója azonban rábeszélte, hogy jöjjön le a tűzlétrán - tartalmazza a közlemény.

A férfit a kommandós egység elfogta, mert attól lehetett tartani, hogy újra fel akar menekülni a tetőre. Az illető - a saját magának okozott, a TEK orvosa által ellátott sebeken kívül - más sérülést az akció során nem szenvedett.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal sajtószóvivője, Daragó Réka korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a zavarodottan viselkedő férfi jordán állampolgárságú.