Balogh: Kulturális sokszínűséget várnak a közmédiumoktól

Infostart
2010. november 19. 12:25
Bizalmat kaptak a közmédiumok vezérigazgatói, a kuratórium azt várja, hogy teljesítsék kötelezettségeiket - mondta Balogh László, a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumi elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Folyamatosan emelkedő színvonalú, pártatlan, a kulturális sokszínűséget bemutató közszolgálati rádió- és televíziócsatornákat vár Balogh László a közszolgálati médiumok új vezetőitől. A Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának elnöke az új vezetők megválasztása utáni első sajtótájékoztatóján mondta ezt, hozzátéve, hogy az új médiatörvény értemében a kuratórium nem határozhat a médiumok műsorának tartalmi kérdéseiről.

Remélem ez nem csak azt jelenti, hogy jobb műsorok lesznek, hanem végre tévéjátékok, hangjátékok is fognak készülni - mondta Balogh László.

Csütörtökön az Magyar Televízió élére Medveczky Balázst, a Duna Televízió élére Ókovács Szilvesztert, a Magyar Rádió élére Jónás Istvánt, a Magyar Távirati Iroda élére pedig Belénessy Csabát választotta a kuratórium. Az új vezetők 1,7 millió forintos bruttó fizetést kapnak, ami Balogh László szerint komoly csökkentés a korábbiakhoz képest. Határozatlan időre szóló munkaszerződésüket megválasztásuk után alá is írták, a dokumentumok nyilvánosak, a közszolgálati közalapítvány hamarosan induló honlapján bárki elolvashatja őket.

A médiumok esetleges összevonására vonatkozó kérdésre Balogh László, a médiatörvényre utalt, amely szerint a Duna TV és a Magyar Televízió külön szervezet.

Az MTV székházbotrányával kapcsolatban pedig a kuratóriumi elnök hangsúlyozta, hogy a csatorna nem tudja megfizetni az új székház bérleti díját. Azt gondolom, hogy ez a szerződés így és ilyen körülmények között nem tartható. Meg kell találni a szerződés módosításának lehetőségét, de ez túlmutat a közszolgálati közalapítvány hatáskörén - magyarázta Balogh László.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást