További adóforintokkal segítene a vörösiszap-katasztrófa áldozatain a Jobbik

Infostart
2010. november 15. 12:29
További adóforintokkal segítene a vörösiszap-katasztrófa áldozatain a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Az ellenzéki párt ezzel kapcsolatos javaslatát Bertha Szilvia országgyűlési képviselő ismertette a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

 A Jobbik azt javasolja, hogy 2011-ben a személyi jövedelemadó második egy százalékát a Veszprém megyei vörösiszap-katasztrófa károsultjainak is fel lehessen ajánlani és a kormány ezt a lehetőséget kiemelt előirányzatként építse be a költségvetésbe - közölte a Jobbik képviselője.

Bertha Szilvia emlékeztetett rá, hogy a kabinet az adó első egy százalékát már felajánlhatóvá tette a tragédia miatt rászorulóknak. Az iszapömlés által okozott kár elhárítása azonban nagyon sok időbe és pénzbe kerül - ezért fontos, hogy az adózók újabb összegeket tudjanak eljuttatni a károsultaknak.

Félmillió ember senkinek nem szokta felajánlani a személyi jövedelemadó második egy százalékát - ha ők ezt a pénzt a vörösiszap által elöntött három település, Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely lakóinak adják, akkor hárommilliárd forint gyűlhet össze - mondta Bertha Szilvia. Az ehhez szükséges módosítási javaslatot a Jobbik még ma benyújtja az Országgyűlésnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást