Kétmilliárd forintot utalt vissza az Omninvest

InfoRádió / MTI
2010. november 13. 07:25
Átutalta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak az Omninvest Kft. azt a kétmilliárd forintot, amellyel a hatóságok szerint jogtalanul felhasznált állami támogatást fizették vissza.

Csütörtökön átutalta a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalnak az Omninvest Kft. azt a kétmilliárd forintot, amellyel a hatóságok szerint jogtalanul felhasznált állami támogatást fizették vissza. A cég szóvivője a Kossuth Rádiónak pénteken azt mondta: azért ajánlották fel a pénz visszaadását, mert az Európai Bizottság versenypolitikai főigazgatósága szerint is uniós rendeletbe ütközik a támogatás. Németh Zsolt ugyanakkor hangsúlyozta: az átutalás nem jelenti azt, hogy a cég bármilyen vádaskodást elismerne. 

A nemzetgazdasági miniszter június végén indított vizsgálatot az Omninvest állami támogatása ügyében. A tárca közleménye szerint Matolcsy György azért döntött így, mert nem zárható ki, hogy a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által meghirdetett projektre egyedül jelentkező cég az általa később kiírt közbeszerzési pályázaton saját magát hirdette ki győztesnek. A minisztérium emlékeztetett arra, hogy a jelenlegi törvények szerint a szolgáltatást csak egy független vállalkozástól lehet igénybe venni. A tárca tájékoztatása szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mellett az Európai Bizottság Versenyjogi Főigazgatósága is vizsgálatot folytat az ügyben.