Készül a semmisségi törvény - lapszemle

Infostart
2010. november 6. 10:39
Várhatóan két héten belül a parlament elé kerül a semmisségi törvényjavaslat - nyilatkozta Balsai István, a 2006. őszi rendőri intézkedéseket vizsgáló miniszterelnöki megbízott a Magyar Nemzet szombati számában.

Ha az Országgyűlés elfogadná a törvényjavaslatot, akkor az elsőfokú bíróságoknak hivatalból vagy kérelemre, peren kívüli eljárásban kellene vizsgálniuk a lezárt és a még függőben lévő 2006-os büntetőügyeket. Ha az derülne ki, hogy a döntést kizárólag rendőri jelentések és vallomások alapján hozták meg, az ítéletet semmissé lehetne nyilvánítani. Az elítélt nevét törölnék a bűnügyi nyilvántartásból.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy az Országos Magyar Vadászkamara és a Magyar Vadászati Védegylet kezdeményezte, hogy a magyar gím- és dámszarvast vegyék fel a hungarikumok listájára azért, hogy ezzel is növeljék az ágazat presztízsét. A vadászkamara főtitkára úgy nyilatkozott: az idei természeti károk miatt az előző évi 443 millió forintról 162 millióra csökkent a vadgazdálkodásból származó bevétel, aminek szerinte hatása lesz a következő évekre is. Érdekesség viszont, hogy a Vadgazdálkodási Adattár adatai szerint a nagyvadak becsült száma az elmúlt ötven évben sokszorosára nőtt.

Az Index.hu arról ír: bűntető feljelentést tesz a H1N1 elleni vakcinát is gyártó Omninvest Kft. ellen a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének alapos gyanúja miatt. A KEHI szerint a cég valótlan tartalmú nyilatkozatokkal jutott hozzá a 2006-ban megítélt 2 milliárd forintos támogatás részleteihez, a pénz jelentős részét pedig nem kutatásra fordította, hanem értékpapírokat vásárolt, és olyan embereket fizetett, akik nem is vettek részt az oltóanyag fejlesztésében. A támogatással az állam 5 milliárd forint bevételre számított, azonban mindössze 110 millió forint folyt be.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást