"Újjáélesztett egészségügy"

Infostart
2010. november 4. 15:27
Bemutatták az egészségügyi terület megmentéséről szóló vitairatot.

"Újjáélesztett egészségügy" címmel bemutatták az egészségügyi rendszer átalakítását célzó vitairatot a Világgazdaság által szervezett konferencián. Szócska Miklós, a területért felelős államtitkár úgy nyilatkozott erről: 2011 a fenntartható átrendeződés éve lesz az egészségügyben.

"A tartalékok átrendezésével lehetőség van arra, hogy a tárca túlélje a jövő évet, de ezzel még nem a megváltás időszaka jön" - fogalmazott.

A vaskos anyagból Szócska Miklós államtitkár az állami egészségügyi vezetési rendszer kialakítását és a progresszív ellátás meghatározását emelte ki.

Az eladósodott egészségügyi intézmények helyzetének rendezésére még idén kezdeményezik egy konszolidációs koordinatív testület felállítását, amely felügyeli a kórházak konszolidációját. A sajtótájékoztatón kiderült: néhány kórházfenntartóval tárgyalnak arról, hogy az intézmény működtetése visszakerüljön az állam kezébe. Ezzel kapcsolatban Szócska Miklós hangsúlyozta: csak jövőre derül ki, hogy pontosan hány intézmény igényli ezt a megoldást.

Az otthonszülés ügyében elmondta: a terület minden érintett képviselőjével leültek már tárgyalni.

Szócska Miklós hangsúlyozta: a javaslatokból csak jövőre születhet törvény, ám a kötelező kamarai tagságról szóló jogszabályt még idén, egyéni képviselői indítvány formájában benyújtják az Országgyűlésnek.