Cáfolták a Szócska Miklós távozásáról szóló híreket

Infostart
2010. november 4. 17:00
A sajtóban felröppent hírek szerint jövő év elején távozik posztjáról Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. Néhány orgánum a lehetséges utódot is tudni vélte Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet vezetője, vagy Mikola István személyében. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter és az az Orbán-kormány korábbi egészségügyi tárcavezetője is határozottan cáfolta a híresztelést.

Semmi alapja nincs az erről szóló cikkeknek, szóba sem jött Szócska Miklós távozása - jelentette ki a nemzeti erőforrás miniszter a Világgazdaság által szervezett konferencián, ahol bemutatták az egészségügyi rendszer átalakítását célzó vitairatot.

Réthelyi Miklós a híreszteléseket rosszindulatúnak és alaptalan nevezte, és hozzátette: ez több embert is olyan színben tűntet föl, amely a magyar egészségügy mostani helyeztében nem kívánatos.

A konferencián jelen volt Mikola István is, aki az InfoRádiónak elmondta: nem tud arról, hogy napirenden lenne Szócska Miklós menesztése, de ő nem vállalná a feladatot. Felelősségteljes pozíciónak tartja az Országgyűlés egészségügyi bizottsága elnöki posztját.

"Jó helyen vagyok az egészségügyi bizottság vezetőjeként, örömömet lelem ebben a nagyon erős funkcióban, és semmiféle szándékomban nem áll ezt a meglehetősen nehéz helyzetben lévő tárcánál bármilyen posztra cserélni" - szögezte le a politikus, aki 2000-2002 között az akkori Orbán kabinet egészségügyi minisztere volt.

Szócska Miklós a Heti Világgazdaságnak a múlt héten adott interjújában arról beszélt, hogy tudja: Magyarországon egy egészségügyi miniszter átlagosan húsz hónapot tölt el ebben a pozícióban.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást