Szekeres: Ez az elmúlt két évtized legfelelőtlenebb költségvetése

Infostart
2010. november 2. 17:06
Az MSZP szerint a jövő évi költségvetés elveszi az emberek munkáját és megtakarítását. Erről az ellenzéki párt országgyűlési képviselője, Szekeres Imre beszélt a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Ez az elmúlt két évtized legfelelőtlenebb költségvetése - mondta Szekeres Imre. A szocialista országgyűlési képviselő szerint a 2011-es büdzsé a törvénytelen államosításon, három millió ember összesen 900 milliárd forintos megtakarításainak elvonásán alapul.

Az MSZP szakértői szerint a jövő évi gazdasági növekedés nem éri el a három százalékot, az infláció pedig nagyobb lesz, mint 3,5 százalék. A 3,8 százalékos átlagos nyugdíjemelés tehát azt jelenti, hogy a nyugdíjak nem őrzik meg a reálértéküket 2011-ben - tette hozzá Szekeres Imre.

Az ellenzéki politikus szerint a kabinet ezekből az elvonásokból akarja fedezni "a felső tízezer" adócsökkentését és saját luxuskiadásait, miközben több szociális juttatás összegét csökkenti.

Ez a költségvetés nem szolgálja a magyar társadalom hosszú távú érdekeit, és ezt az MSZP szakértői holnaptól minden nap más területet elemezve fogják bebizonyítani - tudtuk meg Szekeres Imrétől. A szocialista politikus hozzátette, hogy a 2011-es büdzsé nem járul hozzá a munkahelyteremtéshez, sőt a közszféra öt-tíz százalékos létszámleépítésével mintegy 30 ezer ember elveszíti a munkáját, akik kiszolgáltatottá váltak az indoklás nélküli elbocsátás lehetősége miatt.

Az MSZP módosító javaslatokat nyújt be a jövő évi költségvetésről szóló jogszabályhoz - fűzte hozzá Szekeres Imre.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást