Kivonult a Ryanair, helyét gyorsan elfoglalhatják

Infostart
2010. november 2. 21:39
A pénteki dublini járatot indította utoljára Budapestről a Ryanair diszkont-légitársaság, a többi járatát törölte. Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója szerint a Ryanair teljesíthetetlen követelésekkel állt elő.

Kivonult Ferihegyről a Ryanair, a fapados légitársaság a pénteki dublini járatot indította utoljára Budapestről. A cég már korábban bejelentette, hogy nem közlekedik Budapestről, miután nem tudott megegyezni a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airporttal a reptéri díjak csökkentéséről.

A Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a Ryanair olyan követelésekkel állt elő, amelyeket nem tudott teljesíteni az üzemeltető.

Hardy Mihály szerint Ferihegy nem volt szokványos a Ryanair palettáján, mivel a társaság főként másodlagos repülőterekre utaztat, míg Ferihegyen a prémium, nagy nemzetközi repülőteret is meg kell fizetni. Nem lehet kizárni a Ryanair visszatérését, ha a cég érdeklődik, akkor újra lehet tárgyalni - emelte ki az igazgató.

Hardy Mihály beszélt arról is, hogy a fapados piac dinamikusan változik, a most keletkezett piaci űrt más diszkont-légitársaságok gyorsan betöltik. A Budapest Airport máris közölte: a Ryanair által megszüntetett Glasgow-Prestwick helyett a manchesteri bázisú Jet2.com légitársaság indít új járatot Skóciába, Edinburgh-be, míg megszüntetett dublini járatra válaszul pedig a Malév sűríti az ír fővárosba közlekedő repülőinek számát.

Tamás László, a Ryanair sales és marketing menedzsere korábban azt közölte: a Ryanair alacsony jegyárai, amelyek garantáltan kerozin feláraktól mentesek, több mint 160 ezer utast biztosítottak a Budapest Airport számára, több millió eurót a hazai turizmusnak és 160 munkahelyet a nemzetgazdaságnak. Úgy vélte, a Budapest Airportnak érdemes lenne folytatni a belga, spanyol és olasz repterek, illetve a régióban Riga, Kaunas, Krakkó, vagy Pozsony költségcsökkentő példáit.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást