Befejeződött az iszapkatasztrófában sérült ingatlanok értékbecslése

InfoRádió / MTI
2010. november 2. 10:43
Befejezte az iszapömlésben megsérült összesen 362 ingatlan értékbecslését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara által felkért szakértői csoport Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen - mondta Muharay Árpád tábornok helyreállítási és újjáépítési felügyelő kedden az MTI-nek.

A tábornok az újjáépítési csoport legfontosabb feladatának az értékbecslési adatlapok összeállítását nevezte, melynek alapján a Belügyminisztérium által kijelölt jogászcsoport az újjáépítésre és a kártalanításra vonatkozó szerződéseket megköti az érintettekkel. Az elmúlt napokban az értékbecslő csoport a terepen végzett méréseket, ezek eredményeit összesítik és még kedden átadják a jogászcsoportnak - mondta Muharay Árpád.

Hozzátette: Devecserben 272, Kolontáron 53, Somlóvásárhelyen 37 ingatlanról készítettek értékbecslést, amelyben a katasztrófát megelőző forgalmi értéket állapították meg.

Toldi Tamás, Devecser polgármestere elmondta, hogy minden segítséget megadnak a lakhatás feltételeinek biztosítására. A kármentő bizottság döntésének értelmében megkezdték a százezer forintos gyorssegélynek a kiosztását a Magyar Kármentő Alapból, amely mellé az emberek a vöröskereszt segélycsomagját is megkapják.

Hozzátette: 120 család vette fel eddig a pénzt, de december 20-ig meghosszabbították a segély felvételi idejét. Szerdán délután öt órakor lakossági fórumot tartanak, melynek egyik vendége Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős államtitkára lesz - tájékoztatott Toldi Tamás.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Muharay Árpád helyreállítási és újjáépítési felügyelõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást