Összekovácsolta a parlamenti ellenzéket a Fidesz

Infostart
2010. október 26. 15:49
Összekovácsolta a parlamenti ellenzéket a Fidesz: Lázár János javaslata az Alkotmánybíróság hatáskörének csökkentéséről nem tetszik sem az MSZP-nek, sem az LMP-nek, sem pedig a Jobbiknak.

Az MSZP nem tartja demokratikusnak a Fidesz ideiglenes alkotmánymódosítási tervét. Szekeres Imre szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, hogy a Fidesz ipiapacsot játszik: ha valami nem tetszik neki, akkor kijelenti, hogy nem érvényesek a szabályok.

A kormánypártnak tiszteletben kellene tartania az alkotmányt és az Alkotmánybíróságot - tette hozzá az MSZP-s politikus. Felidézte, hogy a Fidesz néhány éve, ellenzéki pártként még nem félt a népszavazástól, és hangsúlyozta, hogy az MSZP természetesen nem szavazza meg Lázár János kormánypárti frakcióvezető indítványát.

A Lehet Más a Politika frakcióvezetője azt javasolja a párt országos választmányának, hogy az LMP ne vegyen részt tovább az új alkotmány előkészítésében, mert az nevetséges bolhacirkusszá vált.

Az ellenzéki erő ezzel tiltakozna a szerinte példátlan alkotmánymódosítás ellen. A Fidesz átlépett egy határt, egy jogállamban nem lehet hetente módosítani az alkotmányt, még a kétharmados többség sem jelent korlátlan felhatalmazást - jelentette ki Schiffer András.

A Jobbik ugyan egyetért a végkielégítések 98 százalékos különadójával, az Alkotmánybíróságot félreállító fideszes indítvány azonban a radikális pártnál is kiverte a biztosítékot. Az alkotmányt nem illik ötpercenként módosítani, a Fidesz olyan gyakran cseréli az alaptörvényt, mint más a zokniját - mondta Volner János frakcióvezető-helyettes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást