KDNP: meg kell keresni a módját, hogy a társadalmi igazságosság érvényesülhessen

InfoRádió / MTI
2010. október 26. 13:19
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a kormánynak meg kell keresnie a módját, hogy a társadalmi igazságosság érvényesülhessen, mindezt úgy, hogy a megoldás ne ütközzön alkotmányos, illetve törvényi előírásokba.

Harrach Péter frakcióvezető ezt arra az alkotmánybírósági döntésre reagálva nyilatkozta az MTI-nek, amellyel a testület alkotmányellenesnek nyilvánította és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette a 98 százalékos különadót.

A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője rámutatott: az Ab a döntését az alkotmány és a hatályos törvények alapján hozta meg. Ez a dolga - mondta.

Az ország nehéz, a szocialista kormányok által kialakított már-már válságos helyzetének kezelése pedig a kormány dolga - tette hozzá.

A KDNP álláspontja szerint a kiugróan magas végkielégítésekre kirótt 98 százalékos adó megfelel a közös és főként az arányos közteherviselésnek, a társadalmi igazságosságnak.

Az Ab által meghagyott lehetőség azonban csak a jó erkölcsbe ütköző módon juttatott jövedelmekre vonatkozik - fűzte hozzá a kereszténydemokrata politikus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást