Saját javaslatokat is tenne a készülő alkotmányhoz a köztársasági elnök

InfoRádió / MTI
2010. október 25. 10:14
Saját javaslatokat is tenne a készülő alkotmányhoz a köztársasági elnök. Erről a délelőtti egyeztetés után számolt be a Fidesz frakcióvezetője.

Lázár János elmondta: Schmitt Pál soron kívüli tájékoztatást kért az alaptörvény tervezetéről, és jelezte azt is: a legfőbb ügyész jelöléséről valamennyi képviselőcsoporttal egyeztetne. Hozzátette: pártja szerint a legfőbb ügyészt legkésőbb november végéig kellene megválasztani. Az államfő emellett meghallgatta a költségvetés helyzetéről és a gazdaságpolitikai célkitűzésekről szóló beszámolót.

A fideszes Rogán Antal elmondta: a megbeszélésen megerősítették, hogy tartható az idei 3,8 százalékos és a jövő évi 3 százalék alatti államháztartási hiánycél, ha maradéktalanul teljesül a kormány első és második gazdasági akcióterve. A köztársasági elnök mára valamennyi frakció vezetőjét meghívta a Sándor-palotába. Az egyeztetéseken Schmitt Pál az alkotmánnyal, a jövő évi költségvetéssel és az ügyészséggel összefüggő kérdésekről tárgyal. A Jobbik új időpontot kért, mert Vona Gábor, a képviselőcsoport vezetője jelenleg az Egyesült Államokban van.