Gyarmati Dezső örül, hogy nem felejtették el

Infostart
2010. október 25. 06:05
Az épp október 23-án 83 éves Gyarmati Dezsőt, a játékosként háromszoros, szövetségi kapitányként pedig egyszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Nemzet Sportolóját, a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje polgári tagozatával tüntették ki. Az elismerést a világszerte nagyra becsült sportolói pályafutásáért, edzői-nevelői tevékenységéért és példaértékű életútjáért kapta.

"Kormánykitüntetést még soha nem kaptam. Ha azt mondom, hogy meg vagyok hatva, az lehet, hogy gyerekes, de valóban meghatott, és nagyon örülök neki. Megtisztelőnek érzem, hogy idős koromban sem felejtettek el" - nyilatkozta az InfoRádiónak az olimpiai bajnok vízilabdázó, aki reméli, hogy az új kormány, amely közel áll a szívéhez, sikerre viszi a nehéz helyzetben lévő országot.

Gyarmati Dezső elmondta: nem akar tolakodóan beleszólni a hazai sportéletbe, de jól esik neki, ha adnak a véleményére a Magyar Olimpiai Bizottságban.

Hozzátette: félti a magyar vízilabdázás jövőjét, mert a juniorok elég rosszul szerepelnek mostanában, jóllehet, belőlük lesz majd a következő válogatott. Ezért oda kellene figyelni az utánpótlásra, például megfelelő edzőket kell a megfelelő helyekre ültetni - szögezte le.

A szakember szerint a londoni olimpiára még döntőre esélyes csapatot tudunk kiállítani, akár nyerhetünk is, bár nem lesz könnyű.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást