Csermely Ákos: Meg kell tanulni a felelős internetfogyasztást

Infostart
2010. október 25. 13:52
Digitális lábnyomok, a kiszámítható jövő és a káosz - ez az idei Internet Hungary konferencia címe. A résztvevő másfél ezer hazai és külföldi szakember arra keresi a választ, hogyan lehet biztonságosan és jövedelmezően felhasználni azt, hogy a világhálón minden és mindenki nyomon követhető.

Ha felmegyünk a világhálóra, akarva akaratlanul ott hagyjuk a digitális lábnyomunkat - mondta az InfoRádiónak az október 26-27-én megrendezendő Internet Hungary konferencia főszervezője.

Csermely Ákos hozzátette: ha megtanuljuk kezelni ezt az új, digitális világot, akkor soha nem tapasztalt biztonságot és bizalmat adhat nekünk. Most még sokan félnek az ismeretlentől, amire a "média is rátesz egy lapáttal: gyakran több rosszat mond az internetről, mint amit megérdemelne".

El kell fogadni, hogy az internet terjedését nem lehet megállítani - hangsúlyozta. A kérdés az, mikor fogadjuk el, hogy meg kell tanulni az internet- és a médiafogyasztás felelős használatát.

Csernely Ákos szerint a digitális lábnyomok által kiszámíthatóvá válik a világháló; belőlük ugyanis a játékelmélet alapján meg lehet határozni, hogy bizonyos célcsoportoknak meghatározott tartalmakat lehessen küldeni.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást