Mikor kapjuk az újabb esőket?

Infostart
2010. október 23. 08:30
Kellemes őszi időre számíthatunk a hétvégén, mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia meteorológus. Vasárnap késő délutántól megnövekszik a felhőzet, így a jövő hét első felén több csapadékra kell számítani.

Nem lesz rossz idő az ünnepen, igaz észak-északnyugat felől megnövekszik szombaton a felhőzet - mondta az InfoRádiónak az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve: legfeljebb elvétve fordulhat elő kisebb eső, és csak helyenként élénkülhet meg a szél.

Jenki Szilvia elmondta: szombaton 11 és 16 fok közötti hőmérsékleti értékekre kell számítani, az északkeleti megyékben lehet hűvösebb. Budapesten és környékén 12-13 Celsius-fok várható.

Vasárnap eleinte fátyolfelhők lesznek az égen, a délutáni órákban azonban északnyugat felől vastagabb felhők is érkeznek, így a késő délutáni óráktól számítani kell esőre, záporra. Hétfőn felerősödik a szél, és még több helyen fordulhat elő csapadék, amelyből kedden jelentős mennyiség hullhat. Akkor egy hidegfront is átvonul a Kárpát-medence fölött.

A hét második felében már csak szórványosan lehet számítani záporesőre. A legborultabb hétfőn és kedden lesz az időjárás, szerdától azonban hosszabb-rövidebb időre lehet napsütésre számítani.

Szerdától, ahogy csökken a felhőzet, mérséklődik a szél és hideg levegő érkezik, ismét fagypont alá süllyedhet éjszaka és kora reggel a hőmérséklet.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást