Kritikus helyzetbe került a 4-es metró - lapszemle

Infostart
2010. október 20. 07:04
A Népszabadság arról ír, hogy a főváros úgy döntött: felbontja a metrókocsi-szerződést a francia Alstom céggel, és új beszállítói tendert ír ki.

A lap megjegyzi: ezzel a 4-es metró kritikus helyzetbe került. György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes a lapnak elmondta: mindent megtesznek, hogy a projekthez elnyert uniós támogatás ne vesszen el, de elismerte: a 2015. december végi határidő fenyegetően közel van.

A Magyar Nemzet beszámol arról, hogy feljelentést tett az UD Zrt. ellen Demeter Ervin fideszes politikus az előző kormányzati ciklusban a Nemzetbiztonsági Hivatalnál elrendelt, álláspontja szerint bűncselekményeket megvalósító titkosszolgálati műveletek ügyében. A politikus ismeretlen tettes ellen jogosulatlan titkos információgyűjtés, hivatali visszaélés, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény, visszaélés személyes adattal, magántitok jogosulatlan megismerése és hamis vád gyanújával fordult a vádhatósághoz.

Az Index.hu szerint a takarékossági okból létrehozott Nemzetierőforrás-minisztériumban két apparátus működik párhuzamosan. A régi emberek nem kapnak munkát, de nem is küldik el őket, közben létezik egy párhuzamos hivatal frissen felvett Fidesz-káderekkel. Spórolás nincs, viszont a munka is akadozik a kaotikus helyzetben.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a hazai biztosítási piac képviselői szerint nincs esély arra, hogy az idén csitulna az október 30-i díjhirdetéssel kezdődő kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban az agresszív díjverseny. Ráadásul változik a díjkalkuláció alapja is, ami új feladatok elé állítja a biztosítókat. Szakértők idén is másfél millió kgfb-t váltó ügyféllel számolnak a piacon.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy az internetes megoldások építésével és informatikai tanácsadással foglalkozó Viala Kft. lett a leggyorsabban növekvő magyarországi technológiai cég 2010-ben a Deloitte Technology Fast 50 rangsora alapján. Teljesítményével a vállalkozás bekerült az első tízes körbe. Az ötvenes listára idén tíz magyar vállalkozás került fel. A toplistát ugyanakkor a lengyelek uralják.

A Pénzcentrum.hu a hitelkiváltásról közöl összeállítást, hogy miért érdemes ezen gondolkodni. Alacsonyabb kamat mellett, havonta pénzt lehet megtakarítani a fizetendő törlesztőrészletek csökkenésével. Az új hitellel több jelzálogkölcsön törlesztése is összevonható, így átláthatóbb és egyszerűbb lesz a havi törlesztés. A hitelkiváltás arra is jó megoldás lehet, ha kiszámíthatóbb havi törlesztést szeretne valaki, például hosszabb kamatperiódussal. Forintban, fix törlesztési lehetőséggel kell törleszteni, így nem kell hónapról-hónapra aggódni az árfolyamkockázat miatt.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást