Sorra cseréli le a rendőrség vezetőit Pintér Sándor

Infostart
2010. október 19. 14:55
Visszavonta a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesének vezetői megbízását a belügyminiszter. Pintér Sándor az országos rendőr-főkapitány javaslatára mentette fel tisztségéből a tábornokot.

A rendőrség közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatóját már október 15-én felmentették tisztségéből, de a menesztését csak most hozták nyilvánosságra. Arról egyelőre nem tudni, hogy az országos rendőr-főkapitány miért kérte Bozsó Zoltán felmentését.

A tábornokot egyelőre rendelkezési állományba helyezték, így azt nem lehet tudni, kap-e és ha igen, milyen feladatot a tábornok, de lehet, hogy végleg távozik a testülettől. A BRFK harmadik embere vezetői megbízásának indoklás nélküli visszavonását és rendelkezési állományba helyezését a hétfői állománygyűlésen jelentették be - tudta meg a hvg.

Bozsó Zoltán 2008. április 1-jétől a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese, korábban a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon látott el hasonló beosztást. A tábornok rendőri pályafutását még 1990-ben a Váci Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának állományában kezdte, később pedig a Váci Rendőrkapitányság vezetője volt. Szakmai pályafutása alatt számos elismerésben és soron kívüli előléptetésben részesült.

A belügyminiszter a rendészeti főkapitány-helyettesi feladatok ellátásával, október 16-i hatállyal, Markó Attila III. kerületi rendőrkapitányt bízta meg.

Szeptember óta több rendőri szerv, illetve kapitányság élén is új vezető dolgozik. Pintér Sándor szeptember 1-jei hatállyal a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság vezetőjének Török Zoltánt, a Készenléti Rendőrség parancsnokának pedig Balogh Jánost nevezte ki Hatala József országos rendőrfőkapitány javaslatára.

Ugyanekkor vonták vissza a Nógrád és a Veszprém megyei rendőrfőkapitány megbízatását. Előbbi, Szabó Jenő, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetője lett.

A volt Veszprém megyei főkapitány, Bolcsik Zoltán feladata miniszteri biztosként a Nemzeti Védelmi Szolgálat létrehozása lett.

Később, szeptember közepén, indoklás nélkül visszavonták a Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány, valamint a Köztársasági Õrezred személyvédelmi és objektumvédelmi főosztályait irányító Kardos Imre és Sevcsik László vezetői kinevezését. Október elején több kerületi rendőrkapitányság élén történt változás. Ekkor a VIII., a IX., a X., a XVI., a XVII. és XIX. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét cserélték le.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást