Megkezdték a bontási engedélyek kiadását Kolontáron

InfoRádió / MTI
2010. október 19. 13:49
Újabb huszonhárom házra kezdte meg a bontási engedélyek kiadását a kolontári önkormányzat.

Tili Károly polgármester azt is közölte: a polgármesteri hivatalnál újonnan épített védőgát mögötti területen lévő kilenc lakóingatlan elbontása befejeződött. A polEmlékeztetett arra, hogy ezek a házak egy esetleges újabb iszapömléskor visszaduzzasztó hatásukkal veszélyeztették volna a települést.

A Kossuth és a Malom utcai, vörösiszappal szennyezett és lakhatatlanná vált otthonok bontási engedélyét a héten adhatják ki, az érintett lakók többségétől megkapták a bontáshoz szükséges hozzájárulást, és a kártalanításhoz már készítik a szerződéseket - közölte.

Devecserben várhatóan több mint száz ház elbontásáról és 220 család lakhatásáról kell intézkedni, az érintettekkel folyamatos az egyeztetés - mondta a település polgármestere. Toldi Tamás közölte: bontási engedélyt még egyetlen házra sem adtak ki.

Bakos György, a katasztrófavédelem megyei szóvivője arról számolt be, hogy reggel az önkormányzatok hatszáz közmunkást vezényeltek Devecserbe, ők a kertek és a Torna-patak menti házak kármentesítését végzik.