Kiderült végre: ezt akarja Gyurcsány Ferenc

Infostart
2010. október 16. 20:00
Gyurcsány Ferenc nem alakít új pártot - mindezt Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke jelentette be a választmány ülése közben tartott sajtótájékoztatón. Hozzátette: az épülő baloldalon új platformoknak helyük van és szerepük is nagyon fontos.

Gyurcsány Ferenc nem akar új pártot alakítani, de - véleménye szerint - olyan MSZP-re van szükség, amiben sokféle érték és gondolat megjelenhet - mondta Simon Gábor, a párt választmányának elnöke a választmány ülése alatt tartott rövid sajtótájékoztatón.

Simon Gábor elmondta: Gyurcsány Ferenc nem kíván szakítani a párttal, nem kíván szembemenni az elnökséggel, nem kíván szembemenni a megválasztott elnökkel, és azt kívánja, amit egyébként az elnökség is és az MSZP testületei, hogy egy erős balközép pártként működjön a Magyar Szocialista Párt.

Simon Gábor a Gyurcsány Ferenc platformjára vonatkozó újságírói kérdésre hangsúlyozta, hogy az épülő baloldalon az új platformoknak nem csak helyük van, hanem szerepüknek is kell lenni a közösség újraalakításában.

Az MSZP megújításáról szóló - Simon Gábor véleménye szerint tartalmas - politikai vitában Mesterházy Attila pártelnök úgy fogalmazott: hogy ma az MSZP az egyetlen olyan politikai erő, amely a kormányzat valós ellenzéke lehet. A pártelnök szavait szintén Simon Gábor tolmácsolta a sajtó felé.

Elmondta: az MSZP elnöke utalt arra is, hogy a szocialista párt baloldali néppártként egyszerre kell, hogy felvállalja a baloldal értékeit, a humánus értékeket, és utat nyisson, kapcsolódási pontokat teremtsen másfajta, a demokratikus értékeket elfogadók számára is.

Röviddel a vita előtt a szocialisták négy új választmányi alelnököt választottak, akik mindegyike egy-egy munkabizottságot is vezet a jövőben. A pártstratégiai bizottságot Haris Éva, a közpolitikait pedig Harangozó Gábor vezeti. A társadalmi kapcsolatokért Schiffer János, a szervezeti-, személyi- és költségvetési ügyekért pedig ismét Szűcs Gábor fog felelni.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást