Szócska: Át kell alakítani a népegészségügyi intézményrendszert

Infostart
2010. október 14. 15:12
Bele kell fogni a népegészségügyi intézményrendszer radikális átalakításába, az alapellátást pedig népegészségügyi teljesítmény-ösztönzők bevezetésével kell megújítani - mondta egy konferencián Szócska Miklós egészségügyi államtitkár.

Jelenleg a kórházak konszolidációjának előkészítése folyik, ha már sikerült megőrizni a működőképességet, át lehet térni a népegészségügyi intézményrendszer radikális újragondolására - közölte Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, aki a rendkívül rossz születési és halálozási mutatókkal indokolta a lépés fontosságát.

Hangsúlyozta: az alapellátás finanszírozását népegészségügyi teljesítményösztönzők bevezetésével újítanák meg.

Szócska Miklós elmondta: nincs sok forrás arra, hogy különféle fő műsoridőben vetített reklámmal ösztönözzék az embereket az egészségtudatos életmódra, de kijelentette: néhány nagyon kreatív gerillaüzenetet megfogalmaznak majd a cél elérése érdekében.

Az uniós pénzeket szervezeti-, munkakultúrabeli változás eléréséhez kívánják felhasználni - tette hozzá az államtitkár.

Előadásában Szócska Miklós beszélt arról is, hogy vélhetően heteken belül elfogadnak egy rendeletet, amely azt szabályozza majd, hogy milyen anyagokat nem tartalmazhatnak az étrend-kiegészítők. Úgy fogalmazott: az uniós szabályozás szintjén provokatív lesz ez a rendelet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást