Közös levélben kér segítséget Orbán Viktor és Schmitt Pál

Infostart
2010. október 14. 18:49
Közös levélben kér segítséget a magyar állampolgároktól a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor kormányfő. A levelet ma már 200 ezren vehetik kézhez.

Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök levélben kér minden magyar állampolgárt arra, hogy lehetőségeihez mérten adakozzon a vörösiszap-katasztrófa károsultak számára, az így létrejövő alap ugyanis az élet minél gyorsabb helyreállításában, újrakezdésében segít.

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az ügyben tartott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a közjogi méltóságok valamennyi háztartásba el kívánják juttatni levelüket. Hozzátette: George Patakinak, New York állam volt kormányzójának köszönhetően az Egyesült Államokban immár három szervezet, a Magyar Amerikai Koalíció és a Magyar Amerikai Szövetség mellett a Katolikus Kármentő Alap is segít a nemzetköz adománygyűjtésben.

Magyarországon Schmitt Pál és Orbán Viktor közös levelét ma már mintegy 200 ezren vehetik kézhez, a hétvégétől pedig az újságok és az internetes portálok is közzéteszik ingyenes társadalmi hirdetés formájában.

A levélben az államfő és a miniszterelnök azt írja, hogy Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófája történt október 4-én, amely után "nagy és cselekvő összefogás jött létre", ennek köszönhetően pedig uralni lehetett a helyzetet.

Orbán Viktor már október 9-én, a Facebook közösségi portálon is kérte, hogy minden magyar, aki teheti, társuljon ahhoz az összefogáshoz, amely a bajbajutottak megsegítésére jött létre.

A Magyar Kármentő Alapba érkezett felajánlások összege egyébként csütörtökön délelőtt 11 óráig már meghaladta a 200 millió forintot. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást