Éger: Muszáj javítani az egészségügyi dolgozók helyzetén

Infostart
2010. október 14. 17:00
Muszáj javítani az egészségügyi dolgozók helyzetén, ellenkező esetben jövőre tömegek hagyják el Magyarországot - jelentett ki egy konferencia szünetében Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke pozitív eredménynek tartja, hogy az általuk régóta hangoztatott elképzelést, miszerint a népegészségügyi prioritások mentén kell átalakítani az egészségügyet, az új kormány meghallgatta és elfogadta. Éger István szerint ugyanakkor legalább ilyen fontos az egészségügyi munkaerő helyzetét rendezni, amihez szerinte arra van szükség, hogy a kezdő szakorvos óradíja ne lehessen kevesebb bruttó 5 ezer forintnál.

Éger István elmondta továbbá, hogy vissza akarják kapni azt a kamaráknak korábban járó jogot, hogy az egészségbiztosítóval kötött szerződés feltételeinél vétóval léphessenek fel. Erről a kérdésről jövő héten folytatják a tárgyalást az egészségügyi államtitkársággal - tette hozzá.

Szócska Miklós erre úgy reagált: 85 százalékban egyetért Éger Istvánnal, a kamarák vétójogának visszaállítása azonban a maradék 15 százalékba tartozik.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást