Hitelcsapdában az MDF és az SZDSZ?

Infostart
2010. október 11. 08:16
Hitelcsapdában az MDF és az SZDSZ? Elkótyavetyélt harci mentők Soros pénzéből lesz élhetőbb a Pokoli torony - címek a mai lapokból.

A Népszabadság arról ír, hogy valószínűleg még az idén megalapítja a Tom Lantos Intézetet a kormány, bár még nem lehet tudni, milyen szervezeti formában és mekkora költségvetésből fog működni. A Külügyminisztérium szerint az először a Gyurcsány-kormány által kezdeményezett intézmény kuratóriumában a Fidesz, az MSZP és az LMP is helyet kap.

A Magyar Nemzet cikke szerint százszámra adták el a honvédségtől egy olcsó gépkocsi áráért azokat a katonai járműveket, amelyek a legkiválóbban alkalmazható eszközök voltak az árvizeknél és a katasztrófáknál. Az üzleten több mint 170 millió forintot nyert az a HM Currus Zrt., amelynek egykori vezetőjét előzetes letartóztatásba helyezték korrupciógyanús ügyletek miatt.

A Világgazdaság körképe alapján több hazai állateledel-gyártó is kapacitást bővített az elmúlt időszakban, és az iparág a válság ellenére is a hazai élelmiszer-gazdaság húzóágazata maradt. Az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft. félmilliárd forintos beruházással létesített 7000 négyzetméteres logisztikai központot, és az elmúlt évben közel másfélszeresére növelte alkalmazottai számát.

Az Index arról számol be, hogy 1,6 millió dollár támogatást adott Soros György intézete három, mélyszegénységben élő romatelep és a veszprémi Pokoli torony lakóinak felzárkóztatására. A 2011 végéig tartó projekt távolabbi célja, hogy elkészüljön egy olyan terepszemléletű, komplex modellprogram, amely segíthet a magyar kormánynak és az unió országainak romapolitikájuk és támogatási rendszerük átalakításában. 


KAPCSOLÓDÓ HANG:
101011 GAZ1 0548 Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
101011 BEL1 0536 Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást