Kolontár: teljesen elnéptelenedett a "halott falu"

InfoRádió / MTI
2010. október 9. 09:13
Néptelenné vált Kolontár, miután szombatra virradóra teljesen kiürítették a falut. A térség fölött órák óta katonai helikopter köröz, és figyelemmel kíséri a kiürítés folyamatát, valamint a Kolontártól néhány kilométer távolságra lévő zagytározót.

A lakosok már korábban is "halott falunak" nevezték településüket, ahol az utcákon most csak katonákat, rendőröket és mentősöket, valamint tűzoltókat lehet látni, és autóbuszokat, amelyek arra várnak, hogy az esetleg még itt maradt embereket Ajkára szállítsák.

A televízióstábok elhagyták a falut, csak néhány külföldi társaság műholdas autójának elszállításáról intézkednek még a rendőrök.

Minden üzlet bezárt, az emberek némán és csendben vették tudomásul, hogy saját biztonságuk érdekében el kell hagyniuk az otthonukat. Az MTI helyszínen lévő tudósítójának azt mondták, "ennél már csak jobb lehet, hiszen odavan mindenünk".

A faluba érkeznek a munkagépek, hogy elkezdjék a gát építését, a szakemberek már jelölik az építési területet.

A térség fölött órák óta katonai helikopter köröz, és figyelemmel kíséri a kiürítés folyamatát, valamint a Kolontártól néhány kilométer távolságra lévő zagytározót.

Orbán Viktor kormányfő és a kabinet több tagja a megsérült gát közelében tájékozódik szakemberekkel.