Már öt halálos áldozata van az iszapömlésnek

InfoRádió / MTI
2010. október 8. 11:19
Ötre emelkedett az ajkai vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma: a veszprémi kórházban meghalt egy ember, akit súlyos sérülésekkel ápoltak - közölte a katasztrófavédelem pénteken az MTI-vel.

Az Országos Tisztiorvosi Hivatal (OTH) jelentése szerint a 81 éves férfi, akit az ajkai Magyar Imre Kórházból szállítottak át a veszprémi kórházba, péntek hajnalban belehalt sérüléseibe - tudatta az OKF.

Ezzel ötre emelkedett a hétfő délután Kolontár közelében bekövetkezett vörösiszapömlés halálos áldozatainak száma, további három embert még eltűntként keresnek.

A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója az InfoRádiónak elmondta: az áldozat kihűléses állapotban került az intézménybe az iszapömlés után, a lúgos iszap miatt nem voltak égési sérülései. Mivel súlyos vesebeteg volt, a kihűlés vezetett a halálához.

Rácz Jenő hozzátette: még hét sérültet kezelnek a Veszprém Megyei Kórházban.

Az OKF csütörtöki tájékoztatása szerint több mint 150 sérültet láttak el eddig a kórházak a vörösiszapömlés miatt, többen még mindig súlyos, életveszélyes állapotban vannak, elsősorban vegyi égési sérülések következtében.