Navracsics: MIt ért a Jobbik a kormányzás fogalmán?

Infostart
2010. október 4. 16:00
Papcsák Ferenc elszámoltatási kormánybiztos leváltását szorgalmazza a Jobbik. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint a javaslattal a párt a belső problémáit próbálja elfedni - hangzott el a parlamentben napirend előtt.

A "kormánypártok jutalomjátéka, mézesheteinek betetőzése" lett az önkormányzati választás - értékelte a vasárnap este eredményeit a Jobbik elnöke. Vona Gábor kiemelte: a szavazás újdonsága az lett, hogy az önkormányzatokban és megyei közgyűlésekben a Fidesz és az MSZP mellett megjelent a Jobbik is.

Vona Gábor azt mondta: a választások lezárultával most már "valóban el kell kezdeni kormányozni". Hozzátette: a Jobbik konstruktív ellenzékként továbbra is terjeszt majd be javaslatokat, így például a devizahitelesek megsegítésére a támogatott forintosítás konstrukcióját, a demográfiai katasztrófa és a cigánykérdés kezelése érdekében pedig parlamenti vitanapot kezdeményeznek.
Vona Gábor kijelentette: Papcsák Ferenc helyett Gaudi Nagy Tamást kellene kinevezni elszámoltatási kormánybiztosnak.

A Jobbiknak a várakozáson alul önkormányzati választási eredmény következtében foglalkoztatási gondjai vannak - reagált Vona Gábor szavaira Navracsics Tibor.

A miniszterelnök-helyettes annak a véleményének is hangot adott, hogy az MSZP és a Jobbik nemcsak, hogy egymásra utalt, de együttműködő párt is; ráadásul nehéz definiálni, hogy mit értenek a kormányzás fogalmán.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást