Tarlós István Budapest főpolgármestere

Infostart
2010. október 3. 21:55
Tarlós István, a Fidesz-KDNP jelöltje lesz Budapest főpolgármestere. Szocialista kihívója, Horváth Csaba már gratulált is a győzelméhez. A fővárosi közgyűlésben is biztosította a többségét a kormánykoalíció.

A szavazatok 84,48 százalékának összeszámlálása alapján Tarlós István 53,51 százalékkal vezet - előnye behozhatatlan. Horváth Csaba (MSZP) 29,14 százalékkal második, Jávor Benedek (LMP) 9,79 százalékkal harmadik. Staudt Gábor (Jobbik) 7,56 százalékot szerzett.

Horváth gratulált Tarlós Istvánnak, aki Budapest főpolgármestere lesz. "Azt ígérem a budapesti polgároknak, hogy minden olyan kérdésben együtt fogunk működni a Fidesszel, amit a programunkban fontosnak tartottunk." Gratulált Tarlós Istvánnak Jávor Benedek is.

Demszky Gábor, Budapest leköszönő polgármestere gratulált Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP jelöltjének, aki várhatóan megnyeri a főpolgármester-választást Budapesten.

Demszky Gábor közleményében úgy fogalmazott: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet és képes rá, hogy a pártérdekek fölé helyezze a budapestiek érdekeit. Bizalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Tarlós István arra fog törekedni, ne csak a most rá szavazók főpolgármestere legyen, hanem a fővárosiak azon többségéé is, akik nem adták rá a voksukat.

A volt főpolgármester közleményében gratulált Horváth Csaba szocialista jelöltnek és az LMP-nek, hogy bejutottak a Fővárosi Közgyűlésbe.

A budapesti közgyűlésben is biztosította a többségét a Fidesz-KDNP: a szavazatok 85,45 százalékának összesítése alapján 17 mandátumot szereztek, míg az MSZP tizet, a Jobbik és az LMP pedig hármat-hármat.