Milyen gyorsbüfében érdemes enni?

Infostart
2010. október 1. 05:55
Egyre több gyorsbüfét találni a fővárosban. Ennek oka feltehetőleg az, hogy egy ilyen hely létrehozása sokkal olcsóbb és a jogszabályi környezet is megengedőbb, mint egy étterem nyitásánál. Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület nemrég kínai büféket tesztelt. A szervezet élelmiszer-biztonsági szakértője mindenképp a nagy forgalmú gyorsbüféket ajánlja.

Szinte minden utcasarkon gyorsbüfét lehet már látni, ennek magyarázata, hogy egyszerűbb és olcsóbb ilyen helyet nyitni, mint éttermet, de a higiéniai előírások terén nincs különbség - közölte az InfoRádióval az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület élelmiszer-biztonsági szakértője.

Dömölki Lívia a kínai büfékben tartott vizsgálat tapasztalatai alapján azt mondta: nagy különbségekkel találkoztak, főleg a belvárosban láttak tiszta és rendes konyhát. Célszerű forgalmas helyen lévő büfében étkezni - tette hozzá a szakértő, aki beszélt arról is, hogy a Budán lévő kínai éttermek drágábbak, mint a zuglóiak.

A nagy láncoknál példamutatóan betartják az élelmiszerbiztonsági követelményeket, míg a kisebb büféknél a személyzeten múlik, hogy mennyire higiénikusak - fejtette ki.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást