Wifit ígér Tarlós István az egyetemistáknak

Infostart
2010. szeptember 27. 15:19
Foglalkozni fog a budapesti egyetemi kampuszok és kollégiumok között közlekedő busz- és villamosjáratok sűrítésének kérdésével, a fővárost érintő kérdésekben 2011-től pedig hallgatók véleményét is kikéri majd - mondta a hallgatói önkormányzatok képviselőivel folytatott megállapodáson Tarlós István, a Fidesz főpolgármester-jelöltje.

Tarthatatlan helyzet, hogy a fővárosi önkormányzatnak semmilyen kapcsolata nincs a Budapesten működő egyetemekkel, főiskolákkal és a Magyar Tudományos Akadémiával, ezen a jövőben mindenképpen változtatni kell - mondta a hallgatói önkormányzatok képviselőivel folytatott megbeszélés után Tarlós István.

Kiemelte: szoros együttműködésről kötött megállapodást a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával, vagyis ha október 3-án őt választják főpolgármesterré, 2011 tavaszától a várost érintő kérdésekben a Budapesten tanulók véleményét is kikérik majd.

A Fidesz főpolgármester-jelöltje többféle témában válaszolt a hallgatók kérdéseire: a közösségi közlekedésről elmondta, a tarifarendszer és a menetrend áttekintését a legfontosabb feladatok közé sorolja, foglalkozni fog az egyetemi kampuszok és kollégiumok közötti busz- és villamosjáratok sűrítésével is.

Arra a hallgatói felvetésre, hogy a fővárosban tanulók mindennapjait megkönnyítené, ha a felsőoktatási intézmények környékén, a köztereken lenne vezeték nélküli internet-hozzáférés, Tarlós István úgy reagált: a vezeték-nélküli hozzáférés kiépítése már a 2006-os programban is szerepelt.

A politikus kiemelte: a jövőben rendszeresen tájékoztatják majd a budapesti lakosokat a beruházásokról és a forgalmi változásokról, ennek érdekében fővárosi televíziót és újságot hoznak majd létre. Emellett fokozottan védik majd a milliókért, milliárdokért felújított épületeket: azonnali, nagy összegű bírságot vetnek majd ki a rongálókra, graffitizőkre, és városbiztosi rendszert hoznak létre. A városbiztosok feladata a rongálások, falfirkák és ellopott csatornafedelek felderítése, valamint a rendőrség és az önkormányzat tájékoztatása lenne.

A megbeszélés után Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok országos Konferenciájának elnöke elmondta: Tarlós István az egyetlen főpolgármester-jelölt, aki egyeztetésre hívta őket, egy konkrét ügyben - a lágymányosi kampuszon lévő Tüskecsarnok befejezéséről - sikerült is megállapodniuk.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást