Miért hagyja abba az APEH a vagyonvizsgálatokat? - Lapszemle

Infostart
2010. szeptember 27. 06:24
Új ajánlás: a legfőbb ügyész ne legyen interpellálható - írja a Népszabadság. Kovács Tamás azt indítványozza: az új alkotmány már ne tartalmazza a legfőbb ügyész interpellálhatóságát. Balsai István, az alkotmányügyi bizottság fideszes elnöke a lapnak megerősítette: van rá szándék, hogy még az őszi ülésszak alatt alkotmánymódosítással változtassanak a legfőbb ügyészről szóló szabályokon.

Az APEH abbahagyja a vagyonvizsgálatokat - írja a Napi Gazdaság. A lap szerint a folyamatban lévő ügyeket még befejezik az adóellenőrök, ám újabb vagyonosodási vizsgálatokat nem indít kampányszerűen az adóhatóság. A hivatalos indoklás szerint ilyen ellenőrzést csak akkor végez majd a hivatal, ha indokolt.

Káosz a hulladékfronton - írja a Világgazdaság. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelemért felelős államtitkára által ismertetett tervek szerint ugyanis 2011-től a termékdíj alóli mentességgel együtt a koordináló szervezetek is megszűnnének. Az utóbbiak helyét egy állami szervezet venné át Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség néven.

A szaktárca célja 90-100 milliárd forint termékdíjbevétel, miközben az elmúlt években a szervezetek által ténylegesen befizetett környezetvédelmi termékdíj legfeljebb 25 milliárdot tett ki évente.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást