Az elmúlt egy nap alatt négyen haltak meg a közutakon

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 25. 12:40
A rendőrség tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában a közutakon összesen 172 közúti közlekedési baleset történt, amelyből 4 követelt halálos áldozatot, 25 súlyos, 43 pedig könnyű sérüléssel végződött, ezen kívül 100, személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset is történt.

A police.hu oldalon szombaton olvasható rendőrségi tájékoztatás felhívja a figyelmet, hogy a szombat délutántól, estétől több felé várható eső, zápor miatt sok helyen csúszóssá válhatnak az utak; a párás, csapadékos idő miatt csökken a látótávolság, a helyenként átmenetileg megélénkülő a légmozgás miatt pedig csökkenhet a könnyebb járművek menetstabilitása.

A rendőrség közlése szerint országszerte most is számos helyen folynak közúti munkálatok.

Ezek közül kiemelték M0-ás régi szakaszát, ahol a harmadik forgalmi sáv épül, ezért folyamatos sebességkorlátozás van érvényben. Felhívták a figyelmet arra is, hogy az M0-M7 csomóponton szakaszosan építési területeken kell áthaladni.

Az M1-ről szólva felhívják a figyelmet, hogy mindkét pályaoldalon a 14-15. kilométer közötti szakaszon a hídépítés és a szűkebb keresztmetszet miatt 80-100 kilométer/órás sebességkorlátozás, a 22-25. és az 51-54. kilométerszelvények között burkolatjavítás miatt átterelik a közlekedőket a szembe jövő sávba, ahol 60-as a sebességkorlátozás.

Az 54. kilométerkő győri oldali pihenőhelyén nem lehet kihajtani, a 103-105. kilométerszelvényben - mindkét oldalon - a hídjavítás miatt zárva van a leállósáv, és 60-as korlátozás mellett haladhat a forgalom.

Az M3-as Budapest felé tartó oldalán az 59. kilométerkőnél hídjavítás folyik, ott 80-as a korlátozás.

Az M5-ös autópálya a 42-51. kilométerszelvényénél az úton folyó munkálatok miatt 80 kilométer/órás a sebességcsökkentés, a 108-113. kilométerszelvények közötti szakaszon pedig Szeged felé még tart a burkolat-felújítás és a 60-as korlátozás.

Az M6-on a jobb pályaoldalon az 5-20. kilométerszelvényekben szakaszos korlátozások mellett úton folyó munkákra és sebességcsökkentésre kell számítani.