Mennyire lesz rövid a vénasszonyok nyara?

Infostart
2010. szeptember 24. 17:29
Már szombattól csapadékos időjárásra kell számítani, aznap azonban még lehet néhol napsütés. Vasárnapra viszont mindenhol leszakad az ég, és ez a tendencia a jövő héten sem változik. Ráadásul a sokéves átlagnál hűvösebb lesz - jósolta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Szombaton nyugat-délnyugat felől egy frontrendszer éri el hazánkat. Ennek hatására fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és a délutáni órákban egyre több helyen alakul ki zápor. A csapadék mennyisége ezen a napon néhol elérheti a 10-15 millimétert - mondta el a meteorológus.

Gál Áron közölte: kellemesebb időjárás inkább csak északon, illetve északkeleten várható, ott még némi napsütés is valószínű, ezért arrafelé melegebb lesz.

A szakember jóslata szerint vasárnapra már az ország legnagyobb részén borult lesz az ég, a felhőzet napközben olykor felszakadozik, de eső délelőtt bárhol előfordulhat. Délután már keleten lesz jellemző a komolyabb csapadék, ott akár 20 milliméternyi eső is eshet.

A hőmérséklet jelentősen csökken a hét közepéhez képest: a Nyugat-Dunántúlon csupán 13-14 Celsius fok várható, másutt 15-20 fok lehet a csúcs. Viharos szél viszont nem lesz, ereje legfeljebb az erős fokozatot érheti el - jegyezte meg.

A jövő héten folytatódik a változékony idő, szép, ősz napsütésre senki ne számítson - figyelmeztetett Gál Áron. Hozzátette: a legmagasabb nappali hőmérséklet a hét elején sem lesz magas. Általában 15-20 Celsius fokkal kell számolni, ami 3-4 fokkal elmarad a sokévi átlagtól. Az még bizonytalan, hogy mennyi csapadék hullik majd, de esni biztosan fog - szögezte le a meteorológus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást