Politikai okot lát mellőzése mögött Dörner György - hetilapszemle

Infostart
2010. szeptember 23. 10:20
A Heti Válasznak adott interjúban beszél mellőzéséről Dörner György. A Figyelő a 2. világháborús deportálások miatt a MÁV ellen benyújtott keresetről ír.

Ha játszani szeretnék egy nagy színházban, akkor azt a színházat meg kell szereznem - magyarázta Dörner György a Heti Válasznak adott interjújában, miért indult a Pécsi Nemzeti Színház igazgatói pályázatán. A színész azt sem titkolta, hogy szívesebben lenne a Vígszínház vezető színésze, erre viszont a politikai megbélyegződése miatt nem lát esélyt, mert korábban nyíltan rokonszenvezett a MIÉP-pel. Szerinte ugyanúgy indoklásra szorul az, hogy Sára Sándor nem lehet oktató a Filmművészeti Egyetemen, mint az ő mellőzése. Úgy fogalmazott: az egyetemen a kommunizmus kezdete óta töretlenek az elvek. Más lehetősége viszont nincs a színésztanoncnak - húsz évvel a rendszerváltás után sincs érdemi alternatívája az egyetemnek.

A Figyelő arról ír, hogy nem akar egyezséget kötni a MÁV Zrt. azzal a felperesi társasággal, amely kilencmilliárd dollárt követel a cégtől több százezer zsidó 1944-ben végrehajtott deportálása és kifosztása miatt. Hat hónap után érkezett meg Magyarországra a módosított keresetlevél, ezt az Egyesült Államokban terjesztették elő 95 holokauszt áldozat leszármazottai nevében a MÁV ellen. A lap szerint gyors bírósági végkifejlet nem várható az ügyben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást