Türelmet kérnek a közlekedőktől az autómentes nap szervezői

Infostart
2010. szeptember 17. 17:40
Az Európai Mobilitási Hét keretében idén is tartanak a fővárosban autómentes hétvégét. Szombaton és vasárnap lezárják az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinszky úttól a Dózsa György útig, ahol az autómentes közlekedést népszerűsítő programokkal várják az érdeklődőket.

Nem lesz könnyű az autósoknak a hétvégén Budapesten, hiszen útlezárások és elterelések lesznek városszerte. Az Andrássy út egy szakaszára - a Bajcsy-Zsilinszky út és a Dózsa György út közötti részre - az autómentes napok miatt nem hajthatnak majd be a járművek.

A Fővárosi Önkormányzat közlekedési ügyosztályának vezetője türelmet és toleranciát kér a közlekedőktől. Németh László az InfoRádiónak elmondta: az Európai Mobilitás Hetéhez kilencedik alkalommal csatlakozott Magyarország, a rendezvénysorozattal pedig tavaly EU-s díjat is nyert a főváros.

A mostani autómentes hétvégén is számos, a korábbi években nagy sikert aratott programon vehetnek részt az érdeklődők. A műsor szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik az Andrássy úton, lesz Zölt Korzó Fesztivál, az Opera környékén pedig a budapesti kő- és alternatív színházak Évadnyitó Fesztiválját tartják, és vasárnap sem maradnak látnivaló nélkül a kilátogatók.

Németh László hozzátette, hogy a hétvége célja, hogy elősegítse a közlekedésbeli szemléletváltást. Azt szeretnék elérni, hogy a városon belül mind többen használják a közösségi közlekedési szolgáltatásokat, illetve járjanak kerékpárral.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást