Megtudtuk, milyen messze van még a vénasszonyok nyara

Infostart
2010. szeptember 17. 15:08
Nem túl jók a kilátásaik azoknak, akik az időjárás javulásában reménykedtek a hétvégén. Gaál Áron meteorológus az InfoRádiónak azt mondta: marad az esős, enyhe idő a következő napokban is. A vénasszonyok nyara pedig még várat magára.

Borongós, párás, esős idő várható a hétvégén, úgy a fővárosban, mint az ország más pontjain - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Gaál Áron hozzátette: legfeljebb szombaton lehet kevesebb helyen és mennyiségben csapadék, illetve északon, északkeleten azért felszakadozhat a felhőzet, és talán átmenetileg még a nap is kisüt arrafelé.

Délen, délnyugaton azonban maradnak a felhők, és szombat délutántól ismét zuhog majd az eső. Vasárnap is borult lesz az ég, a nap legnagyobb részében záporok, zivatarok követik egymást, növelve ezzel az amúgy is tetemes csapadékmennyiséget - jósolta a meteorológus.

Gaál Áron szerint némi javulásra a jövő hét első felében számíthatunk. Lényegesebb csapadékmennyiség akkorra már nem lesz jellemző. A hajnali párásság és a köd felszívódása után több órára kisüt majd a nap, amitől a mostanihoz képest melegebbnek érezhetjük az időjárást.

Csendes, nyugodt, ciklonmentes időszakok ebben az évben nem voltak jellemzőek eddig sem, és a következő nyolc-tíz napban sem várható, hogy anticiklon határozná meg az időjárást. Ez pedig azt jelenti, hogy egy darabig még nem jön el a várva várt vénasszonyok nyara - jelezte a szakember.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást