Szegfű a narancsok között - hetilapszemle

Infostart
2010. szeptember 16. 10:20
A Heti Válasz Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármesterrel, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökével közöl interjút, a Figyelő pedig egy szocialista polgármesterrel a szegedi Botka Lászlóval beszélgetett.

A Heti Válasz Pokorni Zoltánnak, az Országgyűlés oktatási bizottságának elnökével közöl interjút. A XII. kerületi polgármester szerint abban a politikai kultúrában, amelyet a szocialisták az országra erőltettek, luxus, hogy valaki elmondja őszintén a véleményét. Szerinte hazudni viszont akkor sem szabad, ha az ember úgy gondolja, hogy jó célt szolgál vele. Meggyőződése szerint a politikai cselekvés gátja az erkölcs kell, hogy legyen. Az interjúban beszél arról is, miért nem vágyott magasabb pozícióra a kormányban, és az oktatás átalakításának módjáról, menetéről. Azt mondta, nem szabad felelőtlenül szórni a fejlesztési pénzeket, mert már így is jelentős az ország eladósodottsága.

A Figyelő egy szocialista polgármesterrel beszélgetett. A szegedi Botka László szerint a Fidesz parlamenti többsége és várható önkormányzati választási sikerei ellenére azért érdemes MSZP-s polgármester-jelöltre szavazni, mert egy város fejlődésében a polgármester jövőképe és a beruházások terén szerzett tapasztalata a fontos, míg a pártállása a település sikeressége szempontjából másodlagos. Arról is szólt, hogy a három százalék alatti költségvetési hiánycél mindenképpen hátrányosan fogja érinteni az önkormányzatokat. Saját városát azért tartja sikeresnek, mert a fejlesztésekhez nem kötvényeket bocsátottak ki, hanem kedvező konstrukciójú hitelekből finanszírozták azokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást