Mesterházy sikerként értékeli az MSZP eddig kampányát

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 10. 17:18
Az MSZP elnöke az önkormányzati választási kampány eddigi eredményeit sikeresnek ítéli, mert, mint mondta, az állampolgárok nagy számban támogatták ajánlószelvényeikkel a párt jelöltjeit és nem okozott gondot a szükséges számú ajánlás összegyűjtése. Erről Mesterházy Attila pénteken, Kecskeméten tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

"A szocialista pártnak a várakozásainkon felül jól sikerült a kopogtatócédula-gyűjtés, tehát a kampány első szakaszát a magunk részéről sikerként könyveltük el, mert közel egymillió kopogtatócédulát kapott a párt" - mondta az MSZP elnöke, aki Király Józsefnek, a párt kecskeméti polgármesterjelöltjének a kampányrendezvényére érkezett a városba.

Mesterházy Attila utalt arra: Bács-Kiskun megyében nagyon jól szervezték a kampánynak ezt a részét, mert problémamentesen gyűlt össze mind a megyei listára, mind a képviselőjelöltjeik számára a szükséges számú ajánlószelvény.

A pártelnök hangsúlyozta: a kampány új szakaszában azt tervezik, hogy a helyi jelöltjeik programjaira építve próbálják a választók bizalmát elnyerni.

"Arra biztatjuk őket, hogy mindig egyenes, őszinte mondatokat mondjanak és olyan programpontokat képviseljenek, amelyek megvalósíthatóak a helyi és az országos feltételek mellett" - tette hozzá.

Az országos politikával kapcsolatban úgy fogalmazott: az elmúlt száz napban a kormány nem foglalkozott az emberek problémáival.

Erre példaként a devizahitelesek nehéz helyzetére utalt, amire az elmúlt két hétben a szocialista párt nap mint nap felhívta a kormányzat figyelmét.

"Ez nem lehet pusztán csak egy-két intézkedés, hanem sokkal nagyobb, komplexebb feladatról van szó, hiszen a forintárfolyam gyengülésével szemben csak egy kiszámítható gazdaságpolitikával lehet küzdeni" - mondta a szocialista politikus.

Mesterházy Attila ismertette: csütörtökön kezdeményezte, hogy a parlament tárgyalja meg hétfőn a kormány devizahitelesek érdekében tervezett intézkedési tervét, és azt is kezdeményezte, hogy ne tartson szünetet, hanem egy héttel később is ülésezzen a parlament, akár csak ezzel az egy napirendi ponttal.

Az MSZP Bács-Kiskun megye 22 városa közül Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszakécskén állított önállóan polgármesterjelöltet, Baján civil szervezetekkel közös polgármesterjelöltje van a pártnak.