Lázár János: Ha megválasztják, Tarlós kiemelt kormányzati támogatást kap

Infostart
2010. szeptember 8. 10:00
Amennyiben Tarlós István Budapest főpolgármestere lesz, kiemelt kormányzati támogatásban részesül - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Lázár János. A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint a főváros élhetővé tétele az egyik legfontosabb feladat, és ehhez Tarlósnak megvan a felkészültsége.

Óriási lehetőséget lát Lázár János abban, hogy Budapest erős, fejlődő központ legyen, ahol, megtartva a város kozmopolita hagyományait, virágzó, pezsgő kulturális élet alakulhat ki. Ennek kell megteremteni az infrastrukturális feltételeit - jelentette ki a frakcióvezető.

Hozzátette: ugyanilyen nagy lehetőség a főpolgármesteri szék megszerzése egy jobboldali, konzervatív, polgári oldalon álló politikus számára.

A frakcióvezető kijelentette: ha Tarlós Istvánt főpolgármesterré választják, kiemelt kormányzati támogatást kap. A Fidesznek ugyanis nem érdeke, hogy ártson a fővárosnak, hanem egy vonzó, szerethető programot akar megvalósítani.

Amellett, hogy a Demszky Gábort többször megválasztók akaratát tiszteletben kell tartani, látható: Budapest elveszítette a közép-európai fővárosokkal szembeni versenyelőnyét, amelyet a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején még tartani tudott. Ha körülnézünk, akár Prágában vagy Bukarestben, mindenütt robbanásszerű a fejlődés a magyar fővároshoz képest - vélekedett Lázár János.

Szerinte súlyos politikai tévedés lenne, ha ízlés- és véleménydiktatúrát kényszerítenének a budapestiekre. Ezzel szemben olyan programot kell képviselni, amely megnyeri az embereket, érdemes hozzá csatlakozni, és figyelembe veszi a történelmi hagyományokat is - fejtette ki.

Budapestet élhetővé tétele szintén fontos feladat - jegyezte meg a frakcióvezető, aki szerint ehhez meg kell szervezni a főváros tömegközlekedését. Ebben a főpolgármesternek szintén nagy a mozgástere, és Tarlós Istvánnak meg is van hozzá a felkészültsége. Így jól döntenek a budapestiek, ha rá szavaznak - fűzte hozzá Lázár János.

Hanganyag: Exterde Tibor


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást