Így oldaná meg a "cigánykérdést" a Jobbik

InfoRádió / MTI
2010. szeptember 1. 14:08
A Jobbik az általa "cigánykérdésnek" nevezett probléma rövid távú megoldása érdekében úgynevezett "közrendvédelmi telepekre" zárná a "közrendet veszélyeztető egyéneket", továbbá helyi, települési csendőrségeket és önfenntartó börtönöket hozna létre.

Szegedi Csanád, a párt EP-képviselője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: pártja elsőként Miskolcon szeretne létrehozni egy "minta közrendvédelmi telepet".

A "kettős kordonnal" körbevett területen "rendőri, illetve csendőri felügyelet mellett" élhetnének az emberek, akik csak "regisztrálva" hagyhatják el az este 10 óra után kijárási tilalom alatt álló telepet - fűzte hozzá.

A sajtótájékoztatón szintén részt vevő Vona Gábor pártelnök elsősorban azt emelte ki, hogy az elmúlt húsz évben "csődöt mondott" a cigányság integrációja, ezért a Jobbik szerint hosszú távon egyebek mellett a cigány gyerekek bentlakások iskolákban történő taníttatására van szükség.

A Jobbik elnöke megjegyezte továbbá, hogy az "esetek többségében a szegregáció lenne a leghatékonyabb" nevelési módszer.