eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Titkos rendőri jelentés a tévészékház ostromáról - lapszemle

A Népszabadság azt írja, hogy nem csökken 2006 óta az öngyilkosságok száma Magyarországon, a Magyar Nemzet pedig egy titkos rendőri jelentésről közölt cikket.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a legnagyobb titokban jelentés készült az Országos Rendőr-főkapitányság fegyelmi osztályán a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről. Az Árvai László és Volter Zsolt alezredesek, illetve Molnár János őrnagy által 2006. november 17-én elkészített és a közelmúltig titkosnak minősített jelentés bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza, amelyeket a rendőrség vezetői a Magyar Televízió székházának ostromakor elkövettek.

A Népszabadság azt írja, hogy nem csökken 2006 óta az öngyilkosságok száma Magyarországon. Az utóbbi egy-két évben egyre többen kerültek kórházba azért, mert önkezükkel próbáltak véget vetni az életüknek. Még mindig az ötödikek vagyunk világviszonylatban a százezer főre jutó öngyilkosságok számát tekintve. A szakemberek ezért az alkoholizmust és a pszichiátriai ellátás romlását okolják.

Biztonsági vizsgálatot végeztek vasárnap este a Wizz Air Eindhovenbe tartó járatán, mert állítólag négy utas gyanúsan viselkedett. Az nem derült ki végül, hogy mivel vívták ki ezt a jelzőt, viszont több mint hét órán keresztül váratták őket anélkül, hogy bármilyen magyarázatot adtak volna nekik. A repülőn végül nem találtak semmit, a négy utas viszont nem utazhatott el. Egyikük elmesélte az Indexnek, hogy mi történt.

A Világgazdaság szerint a válság során Magyarországon volt a legerőteljesebb az alkalmazkodás. Tavaly csak Magyarországon mért bércsökkenést az OECD, legalábbis dollárban kifejezve.

A Magyar Energia Hivatal elfogadta az ELMŰ Nyrt. által javasolt, az egyetemleges szolgáltatás keretében bevezetendő, csökkentett egységárakat, amelyek júliustól érvényesek. A Pénzcentrum.hu megnézte, hogy ki, mikor és mennyit fizet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×