Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Titkos rendőri jelentés a tévészékház ostromáról - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság azt írja, hogy nem csökken 2006 óta az öngyilkosságok száma Magyarországon, a Magyar Nemzet pedig egy titkos rendőri jelentésről közölt cikket.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy a legnagyobb titokban jelentés készült az Országos Rendőr-főkapitányság fegyelmi osztályán a rendőri vezetők által 2006 szeptemberében elkövetett jogsértésekről. Az Árvai László és Volter Zsolt alezredesek, illetve Molnár János őrnagy által 2006. november 17-én elkészített és a közelmúltig titkosnak minősített jelentés bűncselekmények és fegyelmi vétségek sorát tartalmazza, amelyeket a rendőrség vezetői a Magyar Televízió székházának ostromakor elkövettek.

A Népszabadság azt írja, hogy nem csökken 2006 óta az öngyilkosságok száma Magyarországon. Az utóbbi egy-két évben egyre többen kerültek kórházba azért, mert önkezükkel próbáltak véget vetni az életüknek. Még mindig az ötödikek vagyunk világviszonylatban a százezer főre jutó öngyilkosságok számát tekintve. A szakemberek ezért az alkoholizmust és a pszichiátriai ellátás romlását okolják.

Biztonsági vizsgálatot végeztek vasárnap este a Wizz Air Eindhovenbe tartó járatán, mert állítólag négy utas gyanúsan viselkedett. Az nem derült ki végül, hogy mivel vívták ki ezt a jelzőt, viszont több mint hét órán keresztül váratták őket anélkül, hogy bármilyen magyarázatot adtak volna nekik. A repülőn végül nem találtak semmit, a négy utas viszont nem utazhatott el. Egyikük elmesélte az Indexnek, hogy mi történt.

A Világgazdaság szerint a válság során Magyarországon volt a legerőteljesebb az alkalmazkodás. Tavaly csak Magyarországon mért bércsökkenést az OECD, legalábbis dollárban kifejezve.

A Magyar Energia Hivatal elfogadta az ELMŰ Nyrt. által javasolt, az egyetemleges szolgáltatás keretében bevezetendő, csökkentett egységárakat, amelyek júliustól érvényesek. A Pénzcentrum.hu megnézte, hogy ki, mikor és mennyit fizet.