Végső nyugalomra helyezték Pappné Ábrahám Juditot

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 30. 17:12
Katonai tiszteletadással, református gyászszertartás keretében végső nyugalomra helyezték Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban hősi halált halt magyar katonát hétfőn a Borsod megyei Alacskán.

A posztumusz hadnagy temetésén jelen volt Hende Csaba honvédelmi miniszter, valamint a tárca és a honvédség több vezetője. Pappné Ábrahám Judit koporsóját szülőfalujában, Alacskán, a kastélykert előtt ravatalozták fel. A koporsót nemzetiszínű zászló borította.

Sándor Zsolt ezredes, a tatai alakulat parancsnoka búcsúbeszédében azt mondta: Pappné Ábrahám Judit életével tett tanúbizonyságot hősiességéről és rátermettségéről.

A magyar alakulatot egy héttel ezelőtt támadták meg Afganisztánban, miközben konvojuk Marazi Sarifba tartott. Pappné Ábrahám Judit a helyszínen életét vesztette, három társa megsebesült. Kolozsvári Györgyöt már Budapesten, a Honvédkórházban ápolják, állapota nem javult, életfunkcióit gépekkel biztosítják. Dani Fruzsina orvos főhadnagy - orvosi engedéllyel - otthonában tölti betegszabadságát, a harmadik sebesült Afganisztánban maradt, hogy befejezze a missziót.