eur:
394.86
usd:
370.64
bux:
65219.85
2024. április 19. péntek Emma

Nem lesznek látványos országimázs-kampányok

A magyar találékonyságra, a zöld energiára, a gyógyturizmusra és a kisebb államra fókuszál a kormány az országimázs javításakor - mondta a kormányzati kommunikációs államtitkár a külföldre akkreditált magyar nagykövetek értekezletén.

A kormány tartózkodni fog a látványos és hangzatos országimázs-kampányoktól - jelentette ki a kormányzati kommunikációt irányító államtitkár. Kovács Zoltán azt mondta, az EU elnökségi szerep óriási lehetőség lesz az országkép javítására, ehhez azonban új stratégia kell. Ennek központjában a jó kormányzati teljesítmény lesz.

Kovács Zoltán hozzátette, mindemellett négy témára fókuszál majd a kabinet az imázsjavítás során.

A kormány hangsúlyozza majd az egészségturizmust és az állam szerepének újragondolását, az államszerkezet átalakítását is. Kovács Zoltán hozzátette, a kulturális intézményrendszer is reflektorfénybe kerül: a Balassi Intézet, a Millenáris, vagy a Hungarofest a következő félévben elsősorban nem kulturális, hanem magyar intézet lesz külföldön.

A Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerint Magyarország képe most rossz a világ országainak szemében. Prőhle Gergely a külföldi országokba akkreditált magyar nagyköveteknek azt mondta, a jó országimázs kialakításához előbb pontos önismeret kell.

Prőhle Gergely azt mondta, az országimázs javításához sok idő kell, míg lerombolni gyorsan le lehetett, elég csak szerinte a 2006 őszi égő autókat látni a világ híradásaiban.

A nagykövetek kérdéseire válaszolva Prőhle Gergely elmondta, az állampolgársági törvény kommunikációs szempontból nem volt megfelelően előkészítve. Kovács Zoltán pedig arról beszélt, hogy a külföldi sajtóval olyan kapcsolatot kell kialakítani, hogy az állam preventív jelleggel közbe tudjon avatkozni. Példaként említette, hogy így cenzúra nélkül meg lehetne akadályozni olyan eseteket, amikor egy elbocsátott operaházi vezető egy német lapban mocskolta az országot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×