Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Lakásmaffia működtetésével gyanúsítja az MSZP-t a csepeli Fidesz-KDNP

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A csepeli Fidesz-KDNP-frakció szerint az MSZP vezetőinek távozniuk kellene, mert kiderült, \"lakásmaffiát tartottak fenn\" a kerületben - írta hétfőn a Csepel.info, a kerület ügyeivel foglalkozó tematikus honlap.

Emiatt Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltet a Fidesz azonnali lemondásra szólította fel - olvasható a honlapon, amely szerint a polgármester határidőre nem tudta megválaszolni, hogy ki és milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben.

Ezért "felvetődött a gyanú, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen."

A helyi Fidesz közleményt juttatott el a honlap szerkesztőségéhez, amelyet a Csepel.info a cikkben idézett.

Ebben az áll: a gyanú szerint Csepel MSZP-s vezetése hatáskörét túllépve, titokban és törvénytelenül olyan önkormányzati lakásokat utalt ki "piaci" vagy szociális bérleti jogviszonyba, melyeket több esetben előbb sok millió forint közpénzből felújítottak, majd jóval a piaci ár alatt kiárusítottak.

A Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd frakcióvezető által aláírt közlemény szerint felvetődött az adathamisítások alapos gyanúja is, ezért "frakciónk minden egyes jelöltjétől elvárjuk, hogy írjanak alá érintetlenségükről szóló jognyilatkozatot lakásmaffia-ügyben."