eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Lakásmaffia működtetésével gyanúsítja az MSZP-t a csepeli Fidesz-KDNP

A csepeli Fidesz-KDNP-frakció szerint az MSZP vezetőinek távozniuk kellene, mert kiderült, "lakásmaffiát tartottak fenn" a kerületben - írta hétfőn a Csepel.info, a kerület ügyeivel foglalkozó tematikus honlap.

Emiatt Tóth Mihály polgármestert és Szenteczky János MSZP-s polgármester-jelöltet a Fidesz azonnali lemondásra szólította fel - olvasható a honlapon, amely szerint a polgármester határidőre nem tudta megválaszolni, hogy ki és milyen jogszabály és hatáskör alapján utalt ki több önkormányzati bérlakást az elmúlt öt évben.

Ezért "felvetődött a gyanú, hogy a polgármester és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója valóságos lakásmaffiát működtettek Csepelen."

A helyi Fidesz közleményt juttatott el a honlap szerkesztőségéhez, amelyet a Csepel.info a cikkben idézett.

Ebben az áll: a gyanú szerint Csepel MSZP-s vezetése hatáskörét túllépve, titokban és törvénytelenül olyan önkormányzati lakásokat utalt ki "piaci" vagy szociális bérleti jogviszonyba, melyeket több esetben előbb sok millió forint közpénzből felújítottak, majd jóval a piaci ár alatt kiárusítottak.

A Németh Szilárd (Fidesz) országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd frakcióvezető által aláírt közlemény szerint felvetődött az adathamisítások alapos gyanúja is, ezért "frakciónk minden egyes jelöltjétől elvárjuk, hogy írjanak alá érintetlenségükről szóló jognyilatkozatot lakásmaffia-ügyben."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×