A busákat lehalásszák, a pontyokat telepítik a Balatonban

Infostart
2010. augusztus 30. 20:20
Folytatódik a pontyok telepítése, valamint a busák lehalászása a Balatonon - mondta az InfoRádiónak a Balatoni Halgazdálkozási Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A halászatnak jobb volt ez a hűvösebb és esős nyár, mint az üdülőknek - mondta az InfoRádiónak Varga László, aki hozzátette: hosszú ideig alacsony maradt a Balaton vízének hőmérséklete, a sok csapadék miatt pedig nyitva volt a siófoki zsilip, ezért a korábbi évekhez képest több angolnát lehetett kifogni.

Varga László a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta azt is, hogy főleg a túlmelegedett vízben szétszéledő busa halászatának  kedvezett a hidegebb víz, így ezt a halfajtát hosszabb ideig - egészen augusztusig - lehetett halászni.

Jelenleg a busák lehalászása és a pontyok telepítése zajlik a Balatonon. Az elnök-vezérigazgató hozzátette: nyáron már telepítettek 105 tonna pontyot, de 245 tonna az őszi telepítésre maradt. Az ősszel folytatják az idegen honos halfajták közül elsősorban a busa halászatát is.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást