Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Karácsony: \"Nem lesz sétagalopp\" az LMP-nek a következő egy hét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Eddig a főpolgármester-jelöléshez szükséges ajánlószelvények egyharmadát gyűjtötte össze a Lehet Más a Politika. Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, bíznak abban, hogy a budapesti szavazóik - a parlamenti választásokhoz hasonlóan - elviszik az ajánlószelvényeket a leadóhelyekre, ugyanis szerinte azt nem szeretik a fővárosiak, ha személyesen keresik fel őket.

Az ajánlócédula-rendszer arra van kitalálva, hogy az LMP-hez hasonló pártokat és civil szervezeteket távol tartsák a közélettől - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a párt kampányfőnöke, aki szerint ez egy felesleges akadály az állampolgárok akaratnyilvánítása előtt, "de ezen a pályán kell focizni".

Karácsony Gergely hangsúlyozta: fontos, hogy az állampolgárokban tudatosuljon, nekik is meg kell mozdulniuk, ha ellensúlyt akarnak az "óriási narancssárga hatalommal" szemben.

Már csak egy hét van arra, hogy az LMP összegyűjtse az induláshoz kopogtatócédulákat, ám a szükséges mennyiségnek egyelőre csak az egyharmada van meg.

Nem állítom, hogy nem vagyok nyugtalan. Nem lesz sétagalopp ez az egy hét, de meglesznek az ajánlószelvények - vélte Karácsony Gergely, aki hozzátette: az országgyűlési választások előtt már megtapasztalták a cédulák gyűjtésének dinamikáját: nagyon nehezen indul be, de a vége felé "belobban". Budapesten ráadásul a lakosok nem szeretik, ha elmennek az ajánlószelvényekért, inkább személyesen hozzák el a pártnak.

Az LMP kampányigazgatója beszélt arról is, hogy pártja azért nem írta alá az MSZP  választásokra készített etikai kódexét, mert megtudták, hogy a szocialisták lejárató kampánnyal készülnek ellenük: Például Kispesten, ahol a nyomdából azt az értesülést kapták, hogy "MSZP stóc" felirattal állnak az ingyenes újságok, amelyek leleplezéseket ígérnek az LMP-vel kapcsolatban.

Több olyan kerület van, ahol a szocialistáknak az az érdekük, hogy az LMP ne induljon. Az MSZP tévesen azon spekulál, hogy az LMP szavazói a szocialista jelöltekre voksolnak, ha a párt nem tudna elindulni - véli Karácsony Gergely.

Hanganyag: Exterde Tibor