eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Viharcsapda a Balatonnál: folyamatos a mentés!

Viharos erejű, óránként 60-70 kilométeres sebességű széllökések voltak péntek délután a Balatonnál, emiatt folyamatosan menteni kellett a bajbajutottakat. A szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg, így a veszély ellenére többen úszni indulnak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: pénteken többek között egy Siófok közelében felborult katamarán utasait mentették ki a vízirendőrök, Fonyód-Bélatelepnél pedig egy homokpadra sodródott vitorlásnak kellett segíteni.

Bíró Gábor arra figyelmeztetett, hogy a szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg. A térségben másodfokú viharjelzés van érvényben. Közben visszavonta a narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat; jelenleg az elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben.

Korábban Véber István meteorológus elmondta: az északnyugat felől érkezett zivatarzóna az éjjel kelet felé hagyja el az országot. Több helyen lehetnek viharos széllökések, felhőszakadások és jégesők.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×