Viharcsapda a Balatonnál: folyamatos a mentés!

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 27. 20:59
Viharos erejű, óránként 60-70 kilométeres sebességű széllökések voltak péntek délután a Balatonnál, emiatt folyamatosan menteni kellett a bajbajutottakat. A szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg, így a veszély ellenére többen úszni indulnak.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: pénteken többek között egy Siófok közelében felborult katamarán utasait mentették ki a vízirendőrök, Fonyód-Bélatelepnél pedig egy homokpadra sodródott vitorlásnak kellett segíteni.

Bíró Gábor arra figyelmeztetett, hogy a szél további erősödésére lehet számítani, miközben a Balaton vize még kellemesen meleg. A térségben másodfokú viharjelzés van érvényben. Közben visszavonta a narancssárga riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat; jelenleg az elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben.

Korábban Véber István meteorológus elmondta: az északnyugat felől érkezett zivatarzóna az éjjel kelet felé hagyja el az országot. Több helyen lehetnek viharos széllökések, felhőszakadások és jégesők.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Kovács Zsanett, a Balatoni Vízirendészeti Rendõrkapitányság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást