Hazaengedték az Afganisztánban megsérült katonaorvosnőt

InfoRádió / MTI
2010. augusztus 27. 11:56
Orvosi engedéllyel már otthon tölti betegszabadságát Dani Fruzsina főhadnagy, a hétfői afganisztáni támadásban súlyosan megsérült katona - tájékoztatott a Honvédelmi Minisztérium.

A főhadnagy testében több, robbanásból származó szilánk is van, azonnali operációra azonban nincs szükség - mondta el az InfoRádiónak Grósz Andor,a a Honvéd Kórház - Állami Egészségügyi Központ megbízott főigazgatója.
A sérült katonaorvosnő csütörtök este a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport nyolcadik váltásának katonáival együtt érkezett Ferihegyre, innen pedig mentőautóval szállították a Honvédkórházba, ahol még este megvizsgálták az orvosok.

A Magyar Honvédség fősebésze, Zsíros Lajos a vizsgálat után megállapította, hogy bár a főhadnagy testében több robbanásból származó szilánk is van, azonnali operációra nincs szükség, eltört hüvelykujját pedig szakszerűen ellátták Mazari Sharif katonai kórházában, így orvosi engedéllyel saját otthonában tölti betegszabadságát - írták.

A támadás életveszélyesen súlyos sérültjéről, Kolozsvári Györgyről a HM közleménye azt írta: "állapota továbbra is kritikus".


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Grósz Andor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást